Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Pet Shop

Μια ταινία μικρού μήκους που αποτελεί μνεία στην ανθρωπιά και στην διαφορετικότητα. Το να είσαι διαφορετικός δεν είναι κακό..Άλλωστε αν είμασταν όλοι ίδιοι δε θα είχε κανένα ενδιαφέρον..Η εν λόγω ταινία έχει αποσπάσει πολλά βραβεία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Παίζουμε οικολογικά..!

77 καλλιτέχνες, 40 διαφορετικά σημεία της Αττικής και ο «Ερωτόκριτος» συνθέτουν τον καμβά της δράσης και της δημιουργίας του «εναλλακτικού» video «Παίζουμε Οικολογικά -- Ζούμε Λογικά -- Ενεργούμε Ομαδικά»! Η πρωτοβουλία  αυτή στηρίζεται στην πεποίθηση, ότι η τέχνη και κυρίως η μουσική, έχει τη δύναμη να εμπνεύσει και κυρίως να ενώσει τους ανθρώπους σ' έναν κοινό αγώνα. 

Νέα γενιά : Ευλογημένη γενιά!

(Του Μάνου Αντώναρου www.eimaimama.gr)Το παρατηρώ κάθε μέρα το καινούργιο ανθρωπάκι που ’χει έρθει στη ζωή μας, την κόρη μας ντε, να μεγαλώνει χαρούμενο κι ευτυχισμένο. Χοροπηδάει, γελάει, πεινάει, γκρινιάζει, μιλά,προσαρμόζεται (αυτό το τελευταίο δεν είναι απολύτως σίγουρος ότι είναι καλό, αλλά ξέρω ότι είναι αναπόφευκτο)….
    Όχι, δεν παρατηρώ μόνο την Αθηνά. Παρατηρώ τη Ζωή, τον Θάνο, την Χαριλίνα, την Πατατούλα, τον Θεοδόση, την Ελενα, τον Κωστή, την Ελεάννα, τον Απόλλωνα, τον Κωνσταντίνο, την Λυδία, την Ερατώ, την Αννα, τον Αγγελο και τόοοοοσα άλλα, που κάνουν ακριβώς το ίδιο. Και δεν το κάνουν μόνο αυτά που εγώ γνωρίζω, αλλά και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες άλλα, που δεν είχα τη χαρά να συναντήσω…Τα παιδιά σας. Αν σκέφτομαι το μέλλον τους; Μα φυσικά! Θα σας πω κάτι που πιθανότατα να σας εκπλήξει: Πιστεύω ότι είναι ευλογημένη γενιά. Ναι! Ευλογημένη. Μα τί λες Μάνο; Εδώ πάμε να πεθάνουμε από ανησυχία γι’ αυτά. Δεν βλέπεις πόσο άσχημα είναι τα πράγματα; Ακριβώς γι’ αυτό! Εξηγώ:

Πρέπει να τους ακούσετε! André Maia Band

 Μια μπάντα η οποία κινείται στους ήχους της παραδοσιακής Πορτογαλικής μουσικής και του Fado. Μια Ελληνοπορτογαλική ή Πορτογαλοελληνική (πείτε το όπως θέλετε!) σύμπραξη όπου το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό! Τι είναι όμως το Fado; 
    Το Fado είναι η έκφραση της πορτογαλικής ψυχής. Η αίσθηση μυστηρίου και μελαγχολίας της μουσικής αυτής που γεννήθηκε στη Λισαβόνα (Πορτογαλία), είναι τα στοιχεία που εξασφαλίζουν στο Fado μια εξέχουσα θέση στις λεγόμενες "Μουσικές του Κόσμου". Η πορτογαλική λέξη 'saudade' αποτυπώνει καλύτερα από κάθε άλλη το κύριο νόημα του Fado: τη θλίψη του αποχωρισμού, τη νοσταλγία της πατρίδας, την αίσθηση της απώλειας. Το Fado ψάχνει την απόλυτη κορύφωση στο παιχνίδι μεταξύ πόνου και ηδονής, όπου ο έρωτας με το θάνατο βρίσκονται σε συνεχή πόλεμο.