Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ένα δυναμικό μουσικό σχήμα: Cabaret Balkan

 Όταν αναφερόμαστε στους Cabaret Balkan, το μυαλό μας πάει αυτομάτως σε ένα ατέρμονο πάρτι, με πολύ χορό, εξαιρετικές ερμηνείες, μίξεις ήχων cabaret, jazz, funk και παραδοσιακών. Δημιουργήθηκαν εν μέσω καφέδων, ποτών, συζητήσεων και όρεξης να δημιουργηθεί ένα χαρμάνι μουσικής και ηχοχρωμάτων με interactive διάθεση. Ο Βασίλης Κομματάς, ο Θάνος Σταυρίδης, ο Βασίλης Θέμελης, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Ηλίας Κόζας και ο Θωμάς Κωστούλας αποτελούν την πιο συναρπαστική μπάντα που περιοδεύει την Ελλάδα και έχει ως βάση της τη Θεσσαλονίκη αποδεικνύοντας ότι αυτή η πόλη γεννά συνέχεια ενδιαφέροντα μουσικά δεδομένα.
    Σαξόφωνα, κλαρίνα, τούμπες, κιθάρες, τύμπανα, μπάσα, ακορντεόν, όλα μαζί χορεύουν σε ένα ιδιότυπο καμβά που έχει αποκτήσει φανατικό κοινό όπου εμφανίζεται. Απολαύστε τους είτε με τους Άγαμοι Θύται (στις δύο τελευταίες παραστάσεις τους στο Ζυγό, στην Πλάκα, την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, και μετά στη Θεσσαλονίκη), είτε κάθε Πέμπτη στη GaiaLive στη Θεσσαλονίκη. Μας μίλησαν ένα απόγευμα πριν την παράσταση των Αγάμων για όλα, με πολύ χιούμορ και κατασταλαγμένες απόψεις.

Μια πρόταση για την πόλη της Κοζάνης

Play&Laugh
Ζεστό περιβάλλον, παιχνιδιάρικη διάθεση, διάφοροι καφέδες, σοκολάτες, ποτά, μεζέδες, επιτραπέζια παιχνίδια..Συνδυάστε τον καφέ σας παρέα με ένα επιτραπέζιο παιχνίδι!Το play & laugh συστήθηκε στην Κοζάνη τον Νοέμβριο του 2006 όντας το πρώτο καφέ που παρέχει επιτραπέζια παιχνίδια.Εδώ θα βρείτε όλα τα είδη των ροφημάτων, την κατάλληλη ατμόσφαιρα, μουσική καθώς καί την μεγαλύτερη γκάμα από επιτραπέζια παιχνίδια.. Καλή διασκέδαση!!



  Βασ.Φορη 3, 50100 Κοζάνη
  2461029528

https://www.facebook.com/profile.php?id=100003004293746&ref=ts

Μια νέα πρόταση για τους Θεσσαλονικείς

Κόκκινη κλωστή δεμένη


1η Απριλίιου 2011 και μετά από αγωνίες και πολλή προσωπική δουλειά, το καφέ άνοιξε!

Δημιουργήσαμε ένα χώρο φιλικό, ζεστό, γεμάτο χρώματα και μυρωδιές.

Σας περιμένουμε να γνωριστούμε και να γευτείτε τα διάφορα είδη καφέ, μπύρας, κρασιού που έχουμε επιλέξει για εσάς.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας έχουν επισκεφτεί, σας περιμένουμε όλους με χαρά και χαλαρές μουσικούλες...Σας υπενθυμίζουμε ότι στο χώρο λειτουργεί και ασύρματο δίκτυο.

Λευκωσίας 32 & Αδριανουπόλεως, Καλαμαριά
2310437690
artcafebeer@gmail.com
http://kokkini-klosti-demeni.webnode.com/



Θέατρο: Ψυχοθεραπεία από τα αρχαία ακόμα χρόνια

    Τι γίνεται όμως όταν κάποια άτομα αντιμετωπίζουν ψυχολογικά, ψυχοκοινωνικά ή ακόμα και ψυχοπαθολογικά προβλήματα από την ημέρα που γεννιούνται και οι γονείς δε δείχνουν την απαραίτητη προσοχή ή πολλές φορές δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του παιδιού τους όπως θα έπρεπε για να θεραπευτεί; Η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στην αδυναμία τους να μπουν στη θέση των άλλων, να κατανοήσουν πως αισθάνονται, έτσι ώστε να ανταποκριθούν με ευαισθησία στις ανάγκες τους. Έτσι πολύ συχνά παρεξηγούνται από τους άλλους ανθρώπους και περιθωριοποιούνται.
    Tο θέατρο είναι ως γνωστόν η αρχαιότερη μέθοδος ψυχοθεραπείας ατόμων που πάσχουν από ψυχοπαθολογικές ασθένειες. Η θεραπεία γίνεται μέσω της παιγνιοθεραπείας και της δραματοθεραπείας κι αφορά παιδιά, εφήβους ακόμα και ενήλικες. H Παιγνιοθεραπεία και η Δραματοθεραπεία είναι ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση ψυχικών - σωματικών διαταραχών και στη συνειδητοποίηση, έκφραση και ανάπτυξη της δημιουργικής πλευράς του ανθρώπου. Απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες, οικογένειες και ομάδες.

Το χωριό του Άη Βασίλη στην Καστοριά

Για να ζήσουν μικροί και μεγάλοι την μαγεία του παραμυθιού σε ένα γιορτινό, ζωντανό, φωτεινό χώρο, εκεί που ο Αη Βασίλης θα είναι έτοιμος να μοιράσει τα δώρα του, προτρέποντάς τους να ξεχάσουν για λίγο τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Μουσικά όργανα από ανακυκλωμένα υλικά

 Μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά κατασκευάζει ένας φύλακας του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Αγγελιοφόρος”, ο Χρήστος Τσιόνας κατασκευάζει βιολιά, κιθάρες, φλογέρες, ακόμα και πιάνο από υλικά όπως χαρτί, τζιν, λινάτσα και δερματίνη. Και άλλοι στο παρελθόν έχουν φτιάξει μουσικά όργανα από εναλλακτικά υλικά, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Διαδίκτυο και εθισμός

 Το διαδίκτυο είναι η επανάσταση της εποχής μας. Μας εισάγει σ’ έναν «μαγικό» κόσμο απίστευτων δυνατοτήτων για ενημέρωση, επικοινωνία, ψυχαγωγία και αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο που διευκολύνει τη ζωή μας. Παρόλα αυτά η μη συνετή χρήση του εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Ένας από αυτούς είναι ο εθισμός. Ολοένα και περισσότερες είναι οι περιπτώσεις ανθρώπων, ενηλίκων και ανηλίκων, που ασχολούνται με το διαδίκτυο σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε τελικά να επηρεάζεται αρνητικά τόσο η λειτουργικότητά τους, όσο και η σωματική και ψυχική τους υγεία.

Νέοι μουσικοί που αξίζουν προσοχής: Ματ σε 2 υφέσεις!

Η μπάντα απ' την Αθήνα ξεκίνησε το 1999 με το όνομα "Αντίθεσις". Τα ιδρυτικά της μέλη είναι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Ιλίου. Αρχικά, το group περιορίζεται σε εκτέλεση διασκευών απ' την ethnic δισκογραφία και το ελληνικό τραγούδι σε διάφορα εγχώρια festivals. Από το δεύτερο κιόλας χρόνο, το σχήμα στρέφεται στη δημιουργία προσωπικού υλικού κι αλλάζει επανειλημμένως τη σύνθεσή του. Το 2001 καταλήγει στη σημερινή του μορφή, μετατρέποντας παράλληλα το όνομά του σε "ματ σε 2 υφέσεις". Το Γενάρη του 2003 κυκλοφορεί το πρώτο CD του συγκροτήματος με τίτλο Ματ σε δύο Υφέσεις (Filocalia Romana), την καλλιτεχνική επιμέλεια του οποίου έχει ο Νίκος Γράψας και το ιστορικό συγκρότημα "Δυνάμεις του Αιγαίου".

Βόιο και μονοπάτια

Περιπλάνηση στη γοητεία του παρελθόντος! Η ιδιαίτερη μορφολογία του βουνού και το πλήθος των οικισμών του κάνει το Βόϊο παράδεισο ορεινών διαδρομών. Ειδικότερα στον Πεντάλοφο που ήταν το κεφαλοχώρι της περιοχής, ξεκινούν και καταλήγουν δεκάδες στράτες, άλλες μέσα από πυκνά δάση, άλλες δίπλα σε γαλαζοπράσινους ποταμούς και άλλες πάνω σε απόκρημνες ράχες. Σε πολλές από αυτές, όπου σώζεται ακόμα το παλιό καλντερίμι, υπάρχει αναλυτική σήμανση, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ευκολία και ασφάλεια. Τα μονοπάτια και τα πέτρινα γεφύρια που τα συνδέουν, αποτελούν το σήμα κατατεθέν του Βοΐου και είναι αυτά που προφέρουν τις μεγαλύτερες συγκινήσεις σε μια επίσκεψη στον πανέμορφο Πεντάλοφο.

9η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού στα Γρεβενά

Η 9η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού ξεκινά για άλλη μια χρονιά και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Πρωί και μεσημέρι
Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκέπτονται το Μουσείο Μανιταριού στη Λάβδα Γρεβενών (7 χλμ. από το χώρο της εκδήλωσης στο Ζιάκα) που θα είναι ανοιχτό από τις 10.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα.

Έναρξη Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Σε παγκόσμια πρώτη θα προβληθεί σήμερα η νέα ταινία του Αλεξάντερ Πέιν «Οι απόγονοι / The Descendants» με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Κλούνει, στο πλαίσιο του 52ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που αρχίζει απόψε.